Om Klubben

 

Styrelse 2024

  • Ordförande Mikael Brandt
  • Vice ordförande, vakant
  • Kassör, Jimmy Dahlqvist
  • Sekreterare, Ino Alagic
  • Ledamot Andreas Englund
  • Ungdomsansvariga Philip Bentsson

Valberedning.

  • Thomas Forsberg
Revisor  Anders Post
Futarigenseiryudojo är en ideel förening med styrelse och är medlemmar i Svenska karateförbundet och i Svenska Riksidrottsförbundet.
Våra medlemmar är försäkrade igenom sin medlemsavgift.
Futari dojo har barnträning och vuxenträning
Instruktörer på barnträningen är Mikael Brandt, Thomas Forsberg och Philip Berntsson, Ino Alagic
Instruktör på vuxenträningen är Mikael Brandt
Futarigenseiryudojo startades 2007 av Mikael Brandt.
Klubben leds idag av Sensei Mikael Brandt 4 dan och till sin hjälp har han styrelsen i klubben där alla beslut tas.
Vi är den största Genseiryu klubben i Sverige och den Genseiryu klubb i Sverige som tränar traditionell Genseiryu och som står för allas lika värde, och vi är stolta över detta och utför vår karate i dojon.
Klubben arbetar mycket med värdegrund och med sociala aktiviteter och vårt motto är att alla är välkomna och alla tränar efter sina egna förutsättningar.
Futari dojo är öppen för samarbeta med andra klubbar och stilar, vår vänskapsklubb i Spanien Genseiryu Madrid som leds av  Maestro Justino Aguilera  är som våran familj och vi värdesätter detta samarbete.

 

Klubbar och personer vi samarbetar med

Genseiryu Madrid

Gentokukai dojo

Kishimoto Di (Ulf Karlsson)

Ikyuo Saito (Japan)

Morita Sensei (Japan)

Mamoru Wakiya(Japan)

Kiyohiko Tosa (Japan)

 

Vi värdesätter respekt,ödmjukhet och ärlighet och detta leder oss i det vardagliga arbetet med föreningen och vi har en värdegrundsplan som föreningen arbetar efter.

För er föräldrar att läsa
En mycket bra artikel som speglar FutariGenseiRyuDojos tankar och idéer med träning.
Varför ska barn träna kampsport?

I en kultur som verkar glorifiera våld i allt från musik till tv-spel, tv-program och på idrottsarenor, så kan det ibland verka skrämmande att skicka sina barn till en kampsportsträning. Medan actionfilmer verkar vara fylld till bredden med våldsamma scener och blodiga skador så kan det verka märkligt att just denna typ av träning är ett sätt att motverka och förebygga våldsamt beteende.. Vi ger dig 10 anledningar till varför du borde låta dina barn träna kampsport!

1.Främja självdisciplin – En av de centrala principerna i alla former av kampsport är ett absolut fokus på självdisciplin . Barn är så vana vid att få omedelbar bekräftelse, så lektioner som innehåller självbehärskning och disciplin är inte alltid lätt att lyckas med . Inom kampsporten påminner vi ständigt våra elever om hur viktigt självbehärskning och disciplin är, och det blir en naturlig del av vår miljö.
2.Främja sociala förmågor – Barn som inte känner sig bekväma i sociala situationer får det lättare att lära känna nya människor, och skapa nya vänner, när de är i ett rum fyllt med jämnåriga som delar samma intresse, och där ALLA är lika mycket värda. Träningsformen och kraven på samarbete, respekt och tålamod bygger också starkare relationer mellan eleverna och skapar en trevlig sammanhållning.
3.Främja fysisk aktivitet – Att t.ex. begränsa TV- tid är en bra idé när det gäller att få barnen ur soffan och uppmuntra dem att vara mer aktiva , till en viss gräns. Fysisk aktivitet är inte bara stimulerande under tiden man utför den, utan tillgodoser även vissa andra sinnen som gör att vila och lugn uppskattas mera. Att träna skapar ett tryggt lugn och gör att barnen lär sig koppla av på ett sunt och hälsosamt sätt.
4. Icke våldsam ideologi – Bilden av att kampsport främjar våldsamt beteende kommer från tv och filmer och djupt rotade fördomar . I själva verket är i princip all typ av kampsport defensiva stilar som alltid har som utgångspunkt att förebygga och undvika våld. Tryggheten i att träna försvar och tekniker som skyddar sitt eget liv skapar färdigheter som gör att de flesta lyckas undvika våldsamma konflikter genom sitt lugn och sitt självförtroende.
5. Bättre förmåga att lyssna – För att bemästra de färdigheter som lärs ut och för att avancera framåt emot nya färger på sitt bälte så kommer barnen snart lära sig att lyssna. Att lyssna noga på varje instruktion är en av de viktigaste delarna på träningen, och man upptäcker snart de positiva effekterna av att ”hänga med”.

6. Att lära sig att sätta upp egna mål, och uppnå dem – De flesta former av kampsporter har ett belöningssystem med färgade bälten som symboliserar hur långt eleven nått på sin resa genom kampsporten. När barnen strävar emot varje nytt bälte lär de sig värdet av att sätta och nå sina mål genom målmedveten planering och hängivenhet.
7. Ökad självkänsla och stärkt självförtroende kommer i takt med att barnen inser sin egen förmåga och ser sin egen utveckling, så era barns självkänsla kommer att få ett uppsving med varje nytt steg de tar. För varje bälte höjer man själv kraven i takt med att man utvecklas. Barn som kämpar med sitt dåliga självförtroende brukar bli mer självsäkra allt eftersom tiden går och de vågar tro på sin egen förmåga.
8.Respekt – Alla typer av kampsport kräver att ditt barn visar sina instruktörer, sina kamrater och stilen de tränar respekt. Ett av problemen bland barn i skolan är att det ofta saknas respekt för auktoriteter, vuxna eller andra betydande figurer . När de kommer till sin kampsportsträning kommer ditt barn snart lära sig att det lönar sig att respektera sin omgivning, och det skapar en trivsam miljö där alla behandlas väl.

9. Utvecklad samarbetsförmåga – Oavsett om man skall krossa brädor för att få ett nytt bälte eller om man tränar sparring emot en träningskamrat så bygger träningen på att samarbeta med sina kamrater och sin instruktör. Det finns ytterst få saker som barnen gör i sin kampsportsträning som de kan göra på egen hand . Att arbeta tillsammans för att lära sig nya saker och uppnå mål är en viktig del av den personliga utvecklingen.

10. Ett enklare liv – Fördelarna med kampsportsträning slutar inte i dojon . Det uppsving i självförtroende, ökad kondition och samarbetsförmåga kommer också att hjälpa barnen att navigera bland de akademiska och sociala aspekterna av skolan. Den kommer att påverka deras beteende hemma och ha ett övervägande gott inflytande på dem under sin personliga utveckling.

Om du fortfarande orolig för att uppmuntra våldsamma tendenser eller lära ditt barn att slåss, då kan det vara bra att besöka några dojos/klubbar nära där du bor . Tala med instruktörer , medlemmar och andra föräldrar för att få en uppfattning om hur saker och ting fungerar. Vänta med att bilda dig en uppfattning av de kampsporter som dina barn visat intresse för tills du har gjort lite förberedande arbete .

Det kan även hända att du inser att Kampsport är den perfekta aktiviteten för hela familjen att göra tillsammans!

 Vill du ha kontakt eller samarbeta så tveka inte att ta kontakt med oss.